Worldcoin: Skal du la Sam Altman skanne øynene dine for WLD?

Sam Altman tror at hans produkt, ChatGPT, vil forandre verden. Som en “løsning” på konsekvensene ber han deg om å skanne øynene dine med hans nye Orb.

NGRAVE kald kryptolommebok

OpenAI-grunnlegger Sam Altman lanserte Worldcoin i juli

Dette er en kryptovaluta som folk kan få hvis de vil dele biometriske data ved å skanne øynene sine med en Orb. Han ønsker å koble virkelige identiteter med blokkjede-identiteter. Mange deler av prosjektet minner om det dystopiske marerittet som Bitcoin og andre kryptovalutaer ble laget for å unngå.

Worldcoins WLD-token er lagt opp slik at bare 1% av den totale verdien er tilgjengelig akkurat nå. Så stor ubalanse er svært uvanlig, selv i kryptovaluta-verdenen. Tokenen vil ikke beholde verdien sin med mindre hele verden skanner øynene sine med Orben. I motsetning til Bitcoin eller Ethereum – som vokste naturlig gjennom bruk og nytte – er prosjektet enten alt eller ingenting. Enten er det den eneste løsningen for blokkjede-identitet, eller det vil være verdiløst.

Altman har nylig forsvart behovet for en beskyttende mur rundt kunstig intelligens (AI) for å sikre OpenAIs dominans. Det gir en pekepinn om hvordan han tenker om business. At organisasjonen hans gikk fra å være ideell til for-profit indikerer også at hans offentlige løfter kan være flyktige.

 

Påstandene om at Worldcoin vil beskytte privatliv og biometriske data, er ikke bekreftet, og de kan ikke stoles på før Worldcoin – og den mystiske Orben – blir gratis og åpen kilde. Det er ikke Altmans måte å utvikle på, og det vil sannsynligvis true integriteten til Orbs identitetsverifisering uansett.

Ødeleggende angrep og spam er et problem i krypto-verden, og de kan lede til manipulasjon av markedet. Altmans AI-revolusjon vil sannsynligvis forverre dette. Men dette er ikke svaret. Kryptovalutas privatliv bør overvinne fristelsen til å hive seg på neste token.

Worldcoin er delvis et svar på Altmans visjon for AI

Han forventer at hans AI-prosjekt vil forårsake massiv omveltning og tillate AI-verktøy å opptre som mennesker. Svaret hans er å skanne øynene til alle mennesker på jorden. Altman ber oss om å stole på ham med den biometriske informasjonen, og han vil gi oss noen WLD-tokens – som for øyeblikket egentlig ikke gjør noe. Så det er som å kjøpe identitetsregistreringen vår med en blokkjedeversjon av perlene som ble brukt til å kjøpe Manhattan.

Tenk deg hvor stort ego man må ha for å hevde at man vil forandre verden med AI, men samtidig advare om at AI-revolusjonen vil skape kaos – men ikke bekymre deg, hele verden bare trenger å skanne øynene sine med hans hemmelige Orb for å fikse det. Dette nivået av hovmod ville få Sovjet-era kommissærer til å rødme.

Beslektet: Det er på tide at SEC inngår en avtale med Coinbase og Ripple

Vi blir fortalt at vi ikke skal bekymre oss fordi Worldcoin vil bli desentralisert. Vi ble også fortalt at OpenAI var en ideell forskningsorganisasjon, men vi vet hvordan det løftet forandret seg da fristelsen av Microsofts 10 milliarder dollar kom inn i bildet. Og selv om Worldcoin ble desentralisert i morgen, husk at Worldcoin er bygget på Optimism layer 2, og det er heller ikke desentralisert.

Rettferdig nok, noen av de fremste hodene innen kryptografi med null-kunnskapsbevis jobber med prosjektet. Jeg tviler ikke på deres engasjement eller teknologi, og vi kan sette pris på søket etter identifikasjonsløsninger innen kryptovaluta for å bygge blokkjede-identitet mens vi bevarer privatlivet. Det betyr ikke at vi må kjøpe en løsning fra Altman – for et problem han skaper med OpenAI – som fungerer ved å gi hans sentraliserte prosjekt kontroll over min identitet.

Ethereum-grunnlegger Vitalik Buterin uttalte seg nylig om Worldcoin, og han hadde stort sett rett i avveiningene – fra fordeler til verste-case-scenarioer. Men det ene området han overså var økonomien av rikdom. Som noen andre krypto-utviklere, kjøper han inn i en overdreven tro på rikdoms effekter på økonomien.

Det er en forståelig bias for en Ethereum-utvikler som allerede er rik. Men for resten av oss er markedets vanlige prissystem mer pålitelig enn Altmans dystopiske øyeskanner. Det finnes enklere løsninger på ødeleggende angrep og andre identitetsutfordringer i den grad de er et legitimt problem. Jeg vil heller betale for tilgang, eller bli lurt til å samhandle med bots, enn å skanne øynene mine inn i Altmans Orb.

 

Ønsker du å være blant de første til å vite?
Lyst til å bli med på vårt kryptoeventyr?
Drømmer du om økonomisk frihet?

Abonner på KryptoSprettPosten nå!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Skroll til toppen