Symbolisk fremstilling av kryptosikkerhet på en mørk, teknisk bakgrunn

Meta lanserer en samling verktøy for å lage musikk med kunstig intelligens, som kan bli en konkurrent til Googles MusicLM

Meta har laget en hel boks med kunstige intelligens-verktøy som lar deg skrive inn tekst for å lage musikk og lyd. Dette verktøyet kan bli en stor konkurrent til et lignende verktøy Google har laget.

NGRAVE kald kryptolommebok

Meta AI musikkverktøy

Meta, som eier Facebook og Instagram, har laget noen verktøy de kaller AudioCraft. Dette skal gjøre det enkelt for oss å lage musikk ved hjelp av tekst, forteller de i en bloggpost.

I denne samlingen av verktøy finner vi MusicGen og AudioGen. Disse tar i bruk tekst som du skriver inn for å lage ny lyd og musikk. I tillegg har de et verktøy som heter EnCodec, som gjør det mulig å lage musikk av høyere kvalitet med færre feil.

I kunngjøringen sa Meta at de hadde trent MusicGen-modellen sin med musikk de enten eier eller har fått lov til å bruke. Dette er litt betent, fordi det har vært mye bråk rundt det å trene kunstig intelligens med musikk som andre har copyright på. Meta har til og med blitt saksøkt for å ha brukt copyright-beskyttet musikk til å trene sin kunstige intelligens.

Akkurat nå har Meta gjort MusicGen og AudioGen tilgjengelige for forskere og utviklere. De håper at etterhvert som de får til å lage enda bedre kontroller, kan disse verktøyene bli nyttige for både amatører og profesjonelle i musikkbransjen.

«Med enda bedre kontroller tror vi at MusicGen kan bli et nytt type instrument – akkurat som synthesizere da de først kom,» sa de.

Kunstig intelligens i musikkproduksjon

I et nylig intervju mellom Cointelegraph og sjefen for Recording Academy, Harvey Mason Jr., sammenlignet han også fremveksten av AI-generert musikk med de tidlige dagene da synthesizere kom inn i musikkscenen.

Meta lanserte verktøyene sine for å lage musikk med kunstig intelligens like etter at Google lanserte et lignende verktøy som gjør tekst om til musikk, kalt MusicLM.

I mai fortalte selskapet at de hadde begynt å ta imot «tidlige testere» av produktene via sin AI Test Kitchen-plattform.

Meta har vært veldig aktive med å slippe nye AI-verktøy, akkurat som mange andre tech-giganter, inkludert Google og Microsoft. De prøver alle å lage og bruke de kraftigste modellene.

Den 1. august kunngjorde Meta at de lanserte nye AI-chatbots med personligheter. Brukere på plattformene deres vil kunne bruke disse som søkehjelpere, og som et «morsomt produkt å leke med.

 

Ønsker du å være blant de første til å vite?
Lyst til å bli med på vårt kryptoeventyr?
Drømmer du om økonomisk frihet?

Abonner på KryptoSprettPosten nå!

0 0 votes
Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Skroll til toppen